Lentefestival ook in Japan

Ook Japan maakt zich op voor het jaarlijkse Lentefestival. Het gaat daar wel een klein beetje anders dan in de Liemers. In Japan is het Lentefestival een eeuwenoude traditie, hier begint de traditie pas in 2019. In Japan staat de kersenbloesem centraal, hier de appelbloesem. En omdat de kersenbloesems op sommige plaatsen in Japan dit jaar al een maandje eerder bloeien dan de appelbloesems in Groessen staan miljoenen Japanners nu al klaar om met hun e-bike naar het Lentefestival te gaan.
In Japan moeten de Lentefestival-bezoekers zelf een lunchpakketje meenemen (of 9000 yen betalen voor een arrangementje van 90 minuten). In de Liemers krijgen de bezoekers een compleet Lentefestival-meergangenmenu.
In Japan prevelen de Lentefestival-bezoekers zelf een gedichtje. In de Liemers luisteren de bezoekers naar een complete Lentefestival-lineup tussen de Paradijsappelbloesems.

Lenteliefhebbers in Japan kunnen kiezen uit duizenden bestemmingen. Daarom kijken zij elke dag op de Sakura-kaart, waar elke kersenbloesem als een klein roze stipje wordt ingetekend.
Wij hebben genoeg aan één bestemming: de Paradijsappelboomgaard van het Liemers Literair Lentefestival. Tot ziens op 21 april.

Overigens zijn in Groessen in maart ook al (kersen)bloesems te zien (foto’s Theo Wolters). Dus ook hier zijn Japanse bezoekers welkom.

Een Japans kersenbloesemarrangementje van 90 minuten in een plastic koepeltent is verkrijgbaar vanaf 9000 yen per persoon. Zelf een toepasselijke dichtbundel meenemen en niet vergeten de schoenen uit te doen.